LCMN  Lasersnijmachine(1250x2500mm) Kunststof e.d.
Home
Over onszelf
Voordelen/Nadelen
Technische spec's
FAQ's
Nieuws / Inruil
Service
Contact

Veel gestelde vragen

* * *

  • Vraag 1.  Wij denken dat een machine met een kleiner snijbereik voldoende is voor onze toepassing. Maken jullie ook goedkopere machines dan jullie standaardmachine van 1250 x 2500 mm?
  • Antwoord:  Nee. Wij maken met reden alleen grote lasersnijmachines. In de markt is er veel aanbod van kleine(re) lasersnijmachines en ervaring leert dat gebruikers na verloop van tijd vrijwel altijd een grotere machine zouden willen, echter nooit een kleinere! Bovendien is de ‘aanschafprijs - werkbereik verhouding’ nu reeds zo gunstig dat het produceren van een kleinere machine niet zinvol zou zijn.

* * *

  • Vraag 2.  Jullie standaard snijbereik van 1250 x 2500 mm komt ons ietwat lastig uit. Bouwen jullie ook machines in een iets andere maat?
  • Antwoord:  Ja. Een iets andere maat (bijvoorbeeld 1500 x 2000 mm) is mogelijk. De standaard machinemaat 1250 x 2500 mm maakt echter optimaal gebruik van gebruikte bouwcomponenten en is zodoende prijstechnisch gezien het meest gunstig.

* * *

  • Vraag 3.  Wij gebruiken normaliter HPGL-files voor onze snijplotter. Kunnen wij deze ook gaan laser snijden?
  • Antwoord:  Ja, in principe kan dit. De CNC-taal is echter veel uitgebreider en intelligenter dan de (beperkte) HPGL taal. Er kan veel intelligenter van de machine gebruik gemaakt worden wanneer een tekening rechtstreeks in CNC taal wordt gegenereerd.

* * *

  • Vraag 4.  Wij gebruiken sinds lange tijd het …….. Cad/Cam softwarepakket. Zou dat betekenen dat we met de komst van jullie machine moeten overstappen op voor ons onbekende software?
  • Antwoord:  Nee. Om deze reden wordt er met de machine geen eigen variant Cad/Cam software meegeleverd. U kunt blijven werken met de tekensoftware die u gewend bent. Mocht u nog geen gebruik maken van een Cad/Cam pakket dan kunt u dus in alle vrijheid kiezen uit het grote wereldwijde (mogelijk zelfs kosteloze) aanbod hiervan.

* * *

  • Vraag 5.  Wij zijn niet bekend met CNC-machines en vragen ons af of dit heel ingewikkeld is en of zoiets misschien in de toekomst snel verouderd raakt?
  • Antwoord:  Integendeel! CNC is sinds het eerste begin dé universele wereldwijde standaard voor computergestuurde bewerkingsmachines. U kunt nu en in de toekomst profiteren van alle universele of juist specifieke Cad/Cam ontwikkelingen op dit gebied. U zult versteld staan hoe eenvoudig dit alles van opzet is, de hoeveelheid praktische mogelijkheden die het biedt en de hoeveel werk wat hierdoor (op eenvoudige wijze) uit handen wordt genomen.

* * *

 

* * *

  • Vraag 6.  Wij zouden graag …….. materiaal gaan laser snijden. Is dit mogelijk?
  • Antwoord:  De leverancier/fabrikant van het betreffende materiaal weet vaak het best in welke mate het geschikt is voor (CO² ) laser of andere bewerking. Er bestaat een grote kans dat dit reeds uitvoerig getest is. Ook kunt u met uw leverancier het beste doornemen of er (indien nodig) overgeschakeld kan worden naar een (beter) geschikt materiaal voor laserbewerking. Uiteraard is er ook op internet veel informatie beschikbaar. Mocht het antwoord onduidelijk blijven dan is de laatste stap die u kunt ondernemen het in opdracht 'proefondervindelijk' te laten vaststellen.

* * *

  • Vraag 7.  Wij overwegen de aanschaf van een freesmachine ofwel een lasersnijmachine. Is een freesmachine soms de betere keuze ten opzichte van een lasersnijmachine?
  • Antwoord:  Ja soms wel. In principe heeft een lasersnijmachine veel meer voordelen ten opzichte van een freesmachine dan omgekeerd. Echter, er zijn materialen die wel te frezen, maar niet (goed) te laseren zijn. Mocht het niet mogelijk zijn in zo’n geval van materiaal te veranderen dan is freestechniek mogelijk toch de betere (zo niet de enige) keuze.

* * *

  • Vraag 8.  Zowel de hardware als de software kunnen nu en in de toekomst dus nog worden aangepast. Is dit überhaupt wel zinvol, wat moet ik me hier eigenlijk bij voorstellen en is zoiets niet heel kostbaar?
  • Antwoord:  Praktijkvoorbeeld... Een machine door ons gebouwd in het tijdperk dat MS-DOS de standaard was en aangestuurd met HPGL was in 2009 technisch gezien absoluut nog in goede staat, maar naar hedendaagse normen niet handig meer in gebruik. Na een investering van slechts een paar duizend euro draait dezelfde machine nu verder, op diverse punten gemoderniseerd, inclusief alle hypermoderne CNC-mogelijkheden, in een netwerk en onder Win XP! Dat een dergelijke mogelijkheid bestaat, is een voordeel dat zeker niet onderschat mag worden!

* * *

  • Vraag 9.  Wat zijn volgens jullie zelf de grootste voordelen van deze machine ten opzichte van andere verkrijgbare lasersnijmachines?
  • Antwoord:  Het grote formaat, de rookgas bronafzuiging, de aanpasbaarheid van alles nu en later en de waardevastheid van de machine over lange periode.

* * *

LCMN -- Laser Cutting Machine 4 Nonmetals.nl  | info@lasercuttingmachine4nonmetals.nl